München, Duitsland

Glasmozaïek en pleisterwerk

Het kantoorgebouw van Vital Office @ Hirschgarten in München (Duitsland), is door Architectenbureau Allmann Sattler Wappner ontworpen in overeenstemming met de ontwikkeling van de stadswijk Hirschgarten.  Het zes verdiepingen tellende gebouw dat in de directe nabijheid staat van de twee woontorens genaamd ‘FRIENDS’, beschikt over een vloeroppervlak van ongeveer 7.500 vierkante meter, inclusief een dakterras.

De architecturale identiteit en autonomie van het kantoorgebouw binnen het stedelijke ensemble, wordt sterk beïnvloed door het ontwerpconcept van de gevel. De klassieke witte pleistergevel wordt op en stijlvolle manier gecombineerd met glasmozaïek in de nissen. Ze zorgen door de wisselwerking van licht voor een speciaal diepte-effect en geven het gebouw een bijzondere elegantie. De gevel van het kantoorgebouw van Vital Office @ Hirschgarten werd gerealiseerd met een gevelisolatiesysteem en glasmozaïek afwerking van alsecco.

Fotos: Hanno Keppel

 

Objectnaam

Vital Office @ Hirschgarten

Plaats

München (Duitsland)

Opdrachtgever

Office Center Hirschgarten GmbH & Co. KG

Uitgevoerd door

Stappenbacher Putz- und Maler GmbH, Oberaurach – Trossenfurt

Architect

Allmann, Sattler, Wappner Architekten, München

Producten

Gevelisolatie, glasmozaïek