GlasmozaïekTransparante elegantie

Glas voegt aan de buitenschil van een gebouw een element toe van subtiele elegantie. Veelzijdig, modern en toch ook tijdloos. Glas is van alle tijden, maar in iedere periode weer op een andere manier bepalend voor het karakter van bouwstijlen.

 

Fijne glasmozaïeken vormen een bijzondere gevelafwerking. Het leggen van mozaïeken is een oud ambacht, dat al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen veel werd gebruikt voor wanden en vloeren. In de twintigste eeuw zorgde de industriële productie van glasstenen ervoor dat glasmozaïeken voortaan op grote schaal in gevels konden worden verwerkt. Glasmozaïek van alsecco is een weerslag van de allernieuwste technische mogelijkheden.

 

Met gevelisolatie van alsecco, afgewerkt met glasmozaïeken, geeft u uw gevel een buitengewoon karakter, door de bijzondere combinaties van kleuren, onverwachte schitteringen, het spel met licht en schaduw en de verrassende dieptewerking. De glasmozaïek tegels, verkrijgbaar in 20 standaardkleuren (mat of glanzend), worden op de wapeningslaag van de isolatie gelijmd. De kleurpigmenten die aan de achterzijde van de glastegels met elkaar versmelten, zorgen ervoor dat de glasmozaïeken kleurecht zijn en een homogeen kleureffect teweegbrengen. De tegels zijn vorstbestendig en vormvast.

 

Afwerking: Glasmozaïek tegels in 20 standaardkleuren, mat of glanzend, mix is mogelijk.
Formaten: 23×23 mm of 48×48 mm.
Voegmateriaal: Voegmortel op kleur te bestellen volgens collectie, voegbreedte van ca. 2 mm.
Brandklasse: Heel moeilijk onbrandbaar.

systeemopbouw_glasmozaiek