LithodecorLichtgewicht gevels van glas en natuursteen

Comfortabel wonen en werken dankzij natuurlijke luchtcirculatie
Lithodecor is de naam van de alsecco-productlijn voor isolerende en geventileerde gevelbekledingssystemen. Lithodecor is een complete geveloplossing, die in ieder gebouw comfortabel wonen en werken mogelijk maakt. Aan de dragende muur wordt een aluminium constructie bevestigd waarop het decoratieve plaatmateriaal (de gevelbekleding) wordt gemonteerd. Net als een spouwmuur bestaat een Lithodecorgevel uit twee delen; in dit geval zijn dat het isolatiemateriaal en de gevelbekleding met daartussen een luchtspouw, waardoor de gevel ‘ademt’. De natuurlijke luchtcirculatie is de basis voor een behaaglijk en beheersbaar binnenklimaat.

 

Lichtgewicht gevel
Ieder gevelsysteem van Lithodecor bestaat uit de combinatie van een drager van lichtgewicht, weefselversterkt composiet en een oppervlak van natuursteen of glas met daartussen speciale lijmlagen. Het verbazend lage gewicht is het resultaat van het door alsecco ontwikkelde en geproduceerde lichtgewicht beton dat als drager dient en de zorgvuldig geselecteerde soorten glas en natuursteen in geringe diktes. Een gevel van Lithodecor weegt maar liefst 60% minder dan een vergelijkbare, conventi-onele stenen gevel. De uitzonderlijke technische eigenschappen van Lithodecor maken het mogelijk om panelen tot 7,7 m2 snel en eenvoudig aan te brengen. En de onovertroffen Duitse degelijkheid van alsecco staat garant voor kwaliteit.

 

Efficiënte face lift
Bij renovatieprojecten vormt Lithodecor een oplossing voor tal van uitdagingen. De toepassing van natuursteen of glas geeft een gebouw een verrassende facelift en is prima te combineren met uiteenlopende muurstructuren en -afwerkingen. Kiest u daarbij voor een thermisch isolatiesysteem of gevelpanelen die zonne-energie opwekken, dan blijkt de gevel ook nog eens geld op te leveren.

 

Wat levert Lithodecor u op?

• Een lagere energierekening en een behaaglijk binnenklimaat door isolatie en ventilatie.
• Een lichtgewicht gevel; 60% minder gewicht dan een gevel van conventionele stenen panelen.
• Veelzijdige mogelijkheden in nieuwbouw én voor renovatie, bijvoorbeeld van oude gebouwen met een lichte bouwwijze of een problematische ondergrond.
• Een weerbestendige gevel; optimale bescherming tegen zon, regen, vocht en kou en een natuurlijke afvoer van regen- en condenswater.
• Vrijheid in vormgeving; panelen tot een formaat van 7,7 m2.
• Eindeloze creatieve mogelijkheden; uiteenlopende combinaties van glas en natuursteen, zelfs op één paneel.

 

Wilt u meer informatie over Lithodecor? Bekijkt u dan hier de brochure.

Systeemopbouw_LithoStone

 

Systeemopbouw_LithoGlass