Almere Poort: een nieuw stadsgedeelte dat een unieke ligging heeft aan zowel het water als het bos. Er zijn verschillende wijken die elk hun eigen sfeer uitstralen. Eén ding hebben ze gemeen: rijd je de wijk binnen, dan word je direct omgeven door opvallende gebouwen. Zo ook de twee appartementencomplexen aan de Olivier van Noorthof en Spanjehof die dankzij hun kleuren direct in het oog springen.

Kleurrijke gevelafwerking

Beide complexen zijn met opvallende kleuren afgewerkt. Het ene pand in bruin, het andere pand in groen. De sierpleister zorgt voor een strak en egaal eindresultaat dat dankzij de hoge kleurstabiliteit zijn kleurrijke uitstraling blijft behouden. Verder is ook hier de veelgebruikte combinatie met minerale steenstrips toegepast, maar wel op unieke wijze door voor beide producten dezelfde kleur te gebruiken. Een groot voordeel van minerale steenstrips is namelijk dat ze in vrijwel alle kleuren te maken zijn. Dat creëert een scala aan mogelijkheden en dit project is daar een prachtig voorbeeld van.

Hoogwaardige gevelisolatie

Wat van buitenaf niet te zien is, is de hoogwaardige gevelisolatie die is toegepast. Bij beide complexen is namelijk gekozen voor Alsitherm Carbon. Deze EPS-isolatieplaat heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt van 032, wat inhoudt dat de isolatieplaat een zeer hoge isolatiewaarde heeft. Daardoor genieten bewoners niet alleen van een behaaglijk woon- en werkklimaat, maar wordt ook het energieverbruik gereduceerd. Kortom: twee complexen die hun steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor de gemeente Almere.