Armatop Boost 2C

Armatop Boost 2C is een twee-componenten minerale verspuitbare lijmmortel met een gestuurde afbindtijd voor zowel minerale als keramische steenstrips. Omdat het product uit 2 componenten bestaat kun je door een specifieke samenstelling de afbindtijd sturen. Je kunt hem namelijk door middel van het meer of minder toevoegen van 1 van de componenten, de afbindtijd verlengen of verkorten. Dit is essentieel in verband met de handelingen en routing in het assemblageproces.

Ervaring tot nu toe

Al langere tijd proefde Alsecco een behoefte in de markt voor een verspuitbare lijmmortel voor zowel minerale als keramische steenstrips. Deze vraag werd neergelegd  bij moederbedrijf DAW in Duitsland. Door goed te luisteren naar de specifieke wensen uit de markt en regelmatig af te stemmen met de R&D-afdeling in Duitsland ontstond Armatop Boost 2C. Een voordeel bij minerale steenstrips is verder dat je niet hoeft na te voegen, wat veel tijd scheelt in het applicatieproces. Armatop Boost 2C is hiermee uitermate geschikt voor het gerobotiseerd aanbrengen van steenstrips, waardoor razendsnel een enorm aantal steenstrips per dag kan worden aangebracht in tegenstelling tot handmatig aanbrengen.

Sinds begin dit jaar is Alsecco gaan testen met de verspuitbare lijmmortel. Een grote uitdaging was de droogtijd. Inmiddels zijn er al enkele gevels in versneld tempo de fabriek uit gerold. Alsecco is trots om op deze manier haar steentje te hebben bijgedragen aan de innovatie binnen de prefab bouwwereld.