De Drie Hoefijzers Breda

Voormalig brouwerijterrein wordt getransformeerd naar een bruisend leefgebied met stedelijke allure.

Drie Hoefijzers is een aangename plek waar wonen, werken en verblijven elkaar versterken. Met het aanbod van appartementen en woningen voor een breed publiek komt de gebiedsontwikkelaar AM tegemoet aan de grote vraag naar wonen in de stad.

Hendric

Hendric is een karakteristiek en hoefijzervormig appartementengebouw naar een ontwerp van Nouwens Roovers Architectuur. Het gebouw is gesitueerd tegenover de voormalige snoepfabriek De Faam en op de kruising van de Stationslaan en Terheijdenstraat en maakt deel uit van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers. Het woonaanbod omvat 56 koop- en 68 vrije sector huurappartementen.

In totaal komen er 270 woningen en appartementen in Drie Hoefijzers. De bouw van Hendric was in handen van BAM Wonen.

Drie Hoefijzers

Dit voormalige brouwerijterrein wordt gedurende een reeks van jaren getransformeerd naar een bruisend leefgebied met stedelijke allure. Drie Hoefijzers bestaat uit twee deelgebieden. Het zuidelijke deel, rondom het Ceresplein en de Oranjesingel, is opgeleverd en bewoond. Het noordelijke deel, het gebied aan de Stationslaan, is volop in ontwikkeling en bestaat uit woningen, appartementen en voorzieningen.