Bijzondere gebogen gevel

Aan de rand van het zeer gewilde Almere-Poort ligt dit appartementcomplex met een imposante gebogen gevel. Dit complex werd ontwikkeld door WOONstraks. Deze ontwikkelaar wil woningen realiseren voor het hogere segment, waarbij waarde gehecht wordt aan een luxe uitstraling, comfort, veel licht, oriëntatie op de zon, royale buitenruimtes en privacy. Zo ontstond dit abstracte, moderne en tijdloze gebouw met oog voor detail.

De bijzondere uitdrukkingsvorm van Mirakel kwam tot stand doordat de begane grond, met de entree, bergingen, parkeerplaatsen en tuinen, een afwijkend programma heeft ten opzichte van de verdiepingen. De gevels op begane grond zijn teruggelegen en in een donkere kleur uitgevoerd. Het grote, witte volume dat daarop ligt, lijkt daardoor te zweven.

Het verheven volume is zo abstract mogelijk gemaakt door in iedere zijde slechts één grote gevelopening te maken. Door iedere zijde een lichte kromming te geven, krijgt het geheel meer elegantie en grandeur en verheft het gebouw zich op subtiele wijze ten opzichte van de omliggende bebouwing. Het doel is om een uitnodigend geheel te maken. Eenmaal binnen neemt het daglicht, dat door een grote, centrale vide naar beneden valt, u verder mee het gebouw in.

Het appartementencomplex is een blikvanger voor een ieder die de IJslandstraat komt binnenrijden. Een knap staaltje vakmanschap, zowel in het ontwerp als de uitvoering. De gevel werd deels uitgevoerd in houtskeletbouw. De gebogen gevel heeft grote stralen, respectievelijk 125, 175 en 225 m1. De platen zijn verticaal met een centimeter geplakt en vervolgens rond geschuurd. De uitvoering van dit project was in handen van Bouwbedrijf Noodersluis.

Naast de buitengevelisolatie van alsecco, is de woning voorzien van een energiezuinige warmtepomp, hierdoor zijn de bewoners niet afhankelijk van gas dan wel stadsverwarming. Bijkomend voordeel: in de zomermaanden wordt de woning gekoeld via de vloerverwarming.

Om in samenwerking met de warmtepomp een zo stabiel mogelijke temperatuur binnen in de woning te creëren (klimatisering), is de woning voorzien van de nodige domotica. Zo zijn de elektrische Luxaflex-screens en -lamellen geheel sensor/programmagestuurd.