Keramische steenstrips

Het gevoel van baksteen gecombineerd met de functionaliteit van isolatie

Tegenwoordig kan een baksteengevel ook door de toepassing van keramische steenstrips worden gerealiseerd. Keramische steenstrips worden gebakken en zijn uitermate geschikt als afwerking voor thermische buitengevelisolatie, vaak ook in combinatie met sierpleister en andere gevelmaterialen.

Door de grote variatie aan verschillende stenen en voegen kunnen uiteenlopende geveldesigns worden gerealiseerd. Elke steenstrip is uniek. Aangebracht in een metselverband wordt een elegant en karakteristiek geveloppervlak gecreëerd met de uitstraling en de beleving van gebakken klei.

De keramische steenstrips van Alsecco zijn zowel in formaat als in structuur en kleur op maat te maken. De meest voorkomende maten vindt u in onze brochure, voor andere maten kunt u contact met ons opnemen. Daardoor heeft u een grote keuzevrijheid in de uitstraling en bovendien is het vrijwel altijd mogelijk om volledig te voldoen aan plaatselijke voorschriften en richtlijnen. Daarnaast zijn de strips uitermate geschikt om bijvoorbeeld een schouw of nis in huis te accentueren.

Keramische steenstrips:

  • Robuuste baksteenuitstraling
  • Weersbestendig
  • Uiteenlopende ontwerpmogelijkheden door verschillende formaten en verbanden
  • Aantrekkelijke vormen, kleuren en structuren
  • Gemaakt van natuurproducten klei en zand
  • Ideaal voor prefab gevelelementen
  • Geschikt voor buiten- én binnen afwerking

Keramische steenstrips zijn in eerste instantie een stuk duurzamer dan bakstenen. Want in plaats van een dikke gevelsteen maak je een dunne strip, wat al snel 1/5 aan klei scheelt. En dus minder CO2-uitstoot oplevert. Daarnaast zorgen steenstrips voor een lichte constructie en zijn daardoor ook uitermate geschikt als afwerking voor prefab elementen. Dankzij de robuuste materialen zijn de keramische steenstrips bovendien sterk, in hoge mate schokbestendig en vervuilen nauwelijks.

Een bijzondere noviteit van Alsecco zijn de circulaire baksteenstrips, waarvoor bakstenen van slooplocatie worden hergebruikt en verwerkt tot keramische steenstrips.

Heeft u vragen over de keuze van minerale ten opzichte van keramische steenstrips? Wij denken uiteraard graag met u mee welke steenstrip de beste oplossing biedt voor uw project. Voor meer informatie: Brochure Keramische steenstrips

Wilt u meer informatie over gevelafwerking met keramische steenstrips?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.