Decorprofielen

Bent u op zoek naar een decorprofiel voor uw buitengevel? Bij Alsecco vindt u een uitgebreid aanbod van zogenoemde Faceboard gevelprofielen die u als decoratief sierelement of functionele afwerking kunt gebruiken.

De Faceboard decorprofielen van Alsecco zijn zowel geschikt voor renovatie- als nieuwbouwprojecten. Voor de stijlvolle restauratie en het behoud van oude gebouwen zijn decorprofielen en sierelementen allang onmisbaar, maar tegenwoordig zetten ze ook indrukwekkende accenten op nieuwe gebouwen. Naast het hoogwaardige standaardassortiment, is het ook mogelijk om een decorprofiel op maat te maken. In Ridderkerk werden de Alsecco decorprofielen onlangs voor het eerst in Nederland bij een groot project toegepast.

Betonlook in polystyreen

De decorprofielen hebben een basis van polystyreen met daarover een paar milimeter granulaat. Daarnaast zijn de profielen ook leverbaar in volledig granulaat. De decorprofielen zijn overschilderbaar met Alsicolor Hydroelast. Hiermee kun je een moderne betonlook creëren. Een voordeel bij toepassing van een decorprofiel met polystyreen is dat je voorkomt dat er een koudebrug ontstaat omdat je het isolatiesysteem niet onderbreekt.

  • Uitgebreid assortiment
  • Oplossingen op maat
  • Hoogwaardig materiaal
  • Licht van gewicht

Sierlijsten op maat

Naast het standaardassortiment van Faceboard sierlijsten werkt Alsecco ook met op maat gemaakte oplossingen. Dit gebeurt op basis van tekeningen met exacte afmetingen, precies volgens de ideeën van u als architect of opdrachtgever. De op maat gemaakte sierlijsten worden daarna speciaal ontwikkeld op vorm en afmeting en zijn vervolgens met Alsicolor Hydroelast in vrijwel alle kleuren overschilderbaar. Dankzij het uitgebreide aanbod dat hierdoor mogelijk is, kunnen de meest bijzondere gevelontwerpen worden gerealiseerd. Daarnaast is het mogelijk om bestaande sierelementen na te maken. Van profielen voor ramen en deuren tot sierelementen, zoals gevelbanden, ornamenten, consoles en omlijstingen: samen creëren we de oplossing die u voor ogen heeft.

Lichtgewicht sierlijsten

Alle Faceboard sierlijsten en gevelprofielen zijn te combineren met de Alsecco buitengevel-isolatiesystemen en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Afhankelijk van uw keuze worden ze gemaakt van de minerale bouwstof Lightpor, van hoogwaardig granulaat of van EPS. Al deze materialen zijn licht van gewicht en uiterst bestendig tegen vorst, vocht en UV-straling. Het schok- en krasbestendige oppervlak zorgt bovendien voor een effectieve bescherming tegen mechanische belastingen. Alle sierlijsten en gevelprofielen worden afgewerkt met Alsicolor Hydroelast, een elastische buitenmuurverf die in vrijwel alle kleuren te maken is. Verder zijn zowel de standaard- als de op maat gemaakte elementen uitstekend te combineren met andere Alsecco gevelafwerkingen. Dit maakt het mogelijk om opvallende accenten en details te creëren.

Meer informatie over Alsecco sierlijsten en gevelprofielen?

We informeren u graag over onze standaard sierlijsten óf de mogelijkheden voor een oplossing op maat.

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.