Sierpleister

Sierpleisters bieden eindeloze mogelijkheden

Sierpleisters bestaan naast water voornamelijk uit mineralen zoals marmer, kwarts, kalk en zand. Het verschil tussen de diverse sierpleisters zit voornamelijk in het type bindmiddel. Tegenwoordig zijn er op de markt hoogwaardige sierpleisters met verschillende bindmiddelbases, korreldiktes en pleisterstructuren. U heeft een tal aan keuzemogelijkheden, van erg glad tot grof en van spierwit tot de meest uiteenlopende kleuren. Dankzij een keuze uit zowel siliconenharspleister als silicaatpleister, heeft u een grote kleurvrijheid. En u bent verzekerd van kleurechtheid, want zelfs de meest intense, donkere kleuren blijven intact. Iets toevoegen welke sierpleister de beste kleurstabiliteit heeft

Voordelen van sierpleister

Sierpleisters zijn ideaal om beschadigde of oude gevels te renoveren. In tegenstelling tot bakstenen geven sierpleisters de gevel een strakke en egale look. Bovendien biedt pleister optimale bescherming aan de gevel en is het waterdicht. Pleisters zijn namelijk vochtwerend én waterdampdoorlatend. Er kan dus geen vocht in de gevel trekken, maar waterdamp vanuit binnen wordt wel naar buiten doorgelaten.

Daarnaast is sierpleister geschikt voor uiteenlopende bouwstijlen én betaalbaar. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan een geïsoleerde gevel afgewerkt met steenstrips. Ook kunnen sierpleisters tegen een stootje en blijven ze lang mooi. Dankzij talrijke innovaties weerstaan ze ons hedendaagse klimaat. En door de meest moderne technologieën zijn deze afwerklagen zeer goed bestand tegen de invloeden van mos, algen en atmosferische vervuiling.

De sierpleister is goed te combineren met bijvoorbeeld minerale steenstrips of custome made FreeStyle steenstrips. Dankzij de speciale samenstelling van grondstoffen, is de sierpleister makkelijk te verwerken.

Wilt u meer informatie over gevelafwerking met sierpleister?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.