Minerale steenstrips: authentiek en licht van gewicht

Productomschrijving

Oppervlakken


De steenstrips uit de Collection Alsecco biedt eindeloze designmogelijkheden. Die veelzijdigheid is te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling, maar ook aan het feit dat de strips licht van gewicht en flexibel toepasbaar zijn. Gemaakt van de hoogste kwaliteit grondstoffen, vormen de steenstrips een basis voor een fraaie en duurzame gevel. Praktisch ieder formaat baksteen en iedere kleur is te reproduceren in de vorm van steenstrips. Doordat het uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden is van conventionele baksteen, kunt u met Alsecco elke bestaande gevel tot in detail reconstrueren. De steenstrips zijn verkrijgbaar in ieder formaat (tot 135 x 300 mm), in elke kleurstelling en alle gangbare metselverbanden. 

In situaties waarin conventioneel metselwerk niet mogelijk is, kunt u met Alsecco vaak tóch dezelfde geveluitstraling realiseren. Het lage gewicht van de steenstrips stelt lagere eisen aan de statische capaciteit van een gebouw. Ook voor wandplaten, schoorstenen en andere prefab-gevelelementen zijn steenstrips een perfecte eindafwerking. Steeds vaker combineren architecten steenstrips met een andere gevelafwerking, bijvoorbeeld pleisterwerk. Deze werkwijze maakt het mogelijk om opvallende, contrasterende effecten en details te creëren.

Nieuw: vrije vormen met Meldorfer FreeStyle. Een custom-made productieproces maakt het mogelijk om op basis van een individuele vormgeving op het gebied van formaat, oppervlaktestructuur en kleur vrije vormen te produceren. De maximale afmeting van één enkele vorm is 60 x 40 cm. De vormen kunnen op verschillende manieren gestructureerd worden. Praktisch iedere gewenste kleur is te reproduceren. Ook de
voegmortel kan in vrijwel alle kleuren worden gemaakt. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om een specifieke gevelkarakter te creëren. De vrije vormen zijn in kleine oplages te produceren, zodat ook kleine geveloppervlakken individueel kunnen worden vormgegeven.

Standaardkleuren minerale steenstrips. Andere kleuren en structuren op maat mogelijk. 

Cyclo Granulair

Ino Quarts

Oxid Quarts

Altweiss

Friesland

Oldenburg

Filo Granulair

Molib Granulair

Soro Granulair

Antik

Hamburg

Rotbunt

Filo Quarts

Neso Granulair

Soro Quarts

Brandenburg

Juist

Sylt

Ino Granulair

Neso Quarts

Tecto Quarts

Dithmarschen

Mecklenburg

Westerwald

Voorbeelden FreeStyle vrije vormen steenstrips. Andere kleuren en structuren op maat mogelijk. 

Type: 3991/3
Voegkleur: cementgrijs

Voorbeeld Meldorfer FreeStyle

Type 4166/1
Voegkleur: cementgrijs

Voorbeeld Meldorfer FreeStyle

Type 4110/1
Voegkleur: antraciet

Type: 4111/1
Voegkleur: antraciet

Type 3992/1
Voegkleur: cementgrijs

Voorbeeld Meldorfer FreeStyle