Gevelisolatie

Met de gevelisolatiesystemen van Alsecco zorgt u voor een hoge isolatiewaarde van een gebouw of woning. Bij het toepassen van een gevelisolatiesysteem bekleedt u de buitenzijde van de gevel met isolatieplaten. Op deze manier is er aan de binnenzijde van het gebouw geen ruimteverlies. Alsecco biedt meerdere opties om een thermisch gevelisolatiesysteem optimaal tot zijn recht te laten komen. Soms is het budget doorslaggevend, in andere gevallen moet een systeem vooral de stevige impact van zijn omgeving kunnen weerstaan.

Buitengevelisolatie is de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft ook de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen. Geïsoleerde buitenmuren voorkomen dat binnenwarmte via de muren naar buiten wegvloeit. Daardoor blijft de temperatuur in de woning constanter, waardoor het binnen comfortabel aanvoelt. In de zomer zorgt de geïsoleerde gevel ervoor dat de warmte buiten blijft.  Buitengevelisolatie is voor zowel nieuwbouw als een renovatie mogelijk. Bij een renovatie is de buitengevel weer als nieuw. Buitenisolatie is als een facelift voor de woning en bewoners ondervinden geen last van werkzaamheden doordat deze buitenshuis plaatsvinden. Bovendien kunt u uw stookkosten behoorlijk reduceren door de toepassing van een gevelisolatiesysteem en daarnaast stijgt de waarde van de woning aanzienlijk.

Lees hier meer over de voordelen van buitengevelisolatie ten aanzien van andere isolatie vormen. Wilt u meer weten over brandveiligheid m.b.t. gevelisolatie, kijk dan op deze pagina waar alle belangrijke informatie rondom dit thema uiteen is gezet.

Het hart van elk thermisch gevelisolatiesysteem is het isolatiemateriaal. De verschillende eigenschappen van de isolatieplaten bieden een antwoord op bijna alle noden aan de gevel. Verwerkingseigenschappen, isolatieprestaties, systeembeveiliging, bouwfysica of gevelontwerp kunnen hierbij centraal staan. Vooral energie-efficiëntie is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Om een ​​goed isolerend effect te bereiken, zijn zelfs kleine plaatdiktes voldoende bij zeer efficiënte isolatiematerialen.

Bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal voor de gevel is zowel de staat van de woning als het doel van het resultaat van cruciaal belang. De eigenschappen van de isolatiepanelen vormen samen met de opbouw van het betreffende thermische gevelisolatiesysteem de basis voor mooie, veilige en duurzame gevels.

  • Hoge isolatiewaarde
  • Reductie van energieverbruik
  • Minimaal ruimteverlies
  • Upgrade van de geveluitstraling
  • Behaaglijk woon- en werkklimaat
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Wilt u vrijblijvend een thermische isolatieberekening voor uw gevel aanvragen?

Hierbij worden de Rc-waarden volgens de in Nederland geldende isolatienorm voor een gevel berekend, op basis van de aangeleverde parameters m.b.t. de bouwkundige constructie. Deze isolatieberekening geeft geen oordeel m.b.t. het energielabel van een woning.

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.