Gevelrenovatie winkelcentrum Galecop

Een heuse uplift kreeg Winkelcentrum Galecop in Nieuwegein door de gevel te vervangen en te voorzien van minerale steenstrips met een nieuw lijnenspel en patrijspoorten. Het winkelcentrum oogde na ruim 20 jaar gedateerd en de gevelbeplating had de tand des tijds niet doorstaan. Deze was daardoor nodig aan vervanging toe en had een grondige renovatie nodig. Met het aanpakken van de gevel kun je de uitstraling van een gebouw ingrijpend veranderen en als het ware een facelift realiseren. Ook in winkelcentrum Galecop gebeurde dit. Het oorspronkelijke centrum wat nogal zakelijk aandeed, heeft een warme en informele sfeer gekregen die doet denken aan een traditionele markthal.

Aanpassing winkelpui

Door het verwijderen van de gevelbeplating, zowel binnen als buiten, werd het mogelijk de gevelopbouw in het centrum te wijzigen. Het verhogen van de winkelpuien zorgde voor een centrum dat opener en uitnodigender werd. Ook werden er verticale portalen geplaatst waardoor de horizontale belijning werd doorbroken en het centrum een meer klassieke uitstraling heeft gekregen.

Een informele markthal

Om de sfeer te realiseren die doet denken aan een Zuid-Europese markthal is de bestaande gevelbeplating vervangen door minerale steenstrips van Alsecco die van binnen naar buiten lopen. Om de sfeer compleet te maken, zijn er informele zitjes in de passage geplaatst waar buurtbewoners ongedwongen een praatje kunnen maken. Door binnen en buiten met elkaar te verbinden, is gekozen voor een grijze tegelvloer, waardoor het lijkt alsof de bestrating als het ware doorloopt.