Nieuwbouw revalidatiecentrum Opella te Bennekom

Opella realiseert de nieuwbouw van revalidatiecentrum Elias tussen het huidige Baken en de Edeseweg. Het ontwerp, dat goed past bij de omgeving van het Baron van Wassenaerpark, is tot stand gekomen in samenwerking tussen vastgoed van Opella, zorgprofessionals, ontwikkelaar en aannemer Van Wijnen en architectenbureau MIX architectuur.

Noviton Prefab mocht voor Van Wijnen Eibergen B.V. de gevelelementen produceren, leveren en monteren. Zij hebben de gevelelementen voorzien van kozijnen, zetwerk en minerale steenstrips van Alsecco. Daardoor waren zij in staat deze gevel monteren, zonder een steiger toe te passen.

Duurzaam, flexibel & snel

Het gebouw bestaat uit een staalskelet met lichte binnenwanden en prefab gevelelementen. De nieuwbouw staat naast de tijdelijke huisvesting en in een woonwijk: een snelle en stille bouwmethode is dus belangrijk. Het skelet en de prefab onderdelen waarborgen deze manier van bouwen. Ze zorgen daarnaast voor flexibiliteit, waardoor het gebouw kan meebewegen met een veranderende zorgvraag in de toekomst. Door te kiezen voor een kolommenstructuur met lichte vulling is het gebouw maximaal flexibel in de toekomst. Ontwikkelaar en aannemer van dit project in het Baron van Wassenaerpark in Bennekom is Van Wijnen.