Verduurzaming Serviceflat Enschede

Serviceflat Het Lindenhof in Enschede heeft een heuse metamorfose ondergaan. Maar liefst 133 appartementen zijn verduurzaamd en de gevel werd in een nieuw jasje gestoken. Er zijn maar liefst 1800m2 EPS-isolatieplaten bevestigd aan de gevel om de appartementen energiezuiniger te maken. De werkzaamheden hebben gezorgd voor zowel verduurzaming als kostenbesparing voor de bewoners.

Het Lindenhof, gebouwd in 1978, zag er gedateerd uit en was toe aan een upgrade. Naast o.a. het vervangen van de beglazing, schilderwerk, aanbrengen van zonnepanelen en asbestsanering, is tevens de gevel grondig aangepakt. Eerst werd de oude gevelbekleding verwijderd. Op het bestaande binnenblad werd vervolgens een Alsecco isolatiepakket aangebracht en afgewerkt met op maat geproduceerde minerale steenstrips van Alsecco.

Minerale steenstrips zijn moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuurverschillen. Dankzij de robuuste materialen zijn de strips bovendien in hoge mate schokbestendig. Uw gebouw blijft jarenlang in topconditie, ook op de meest kwetsbare onderdelen. Omdat de steenstrips sterk zijn, kleurvast én nauwelijks vervuilen, zorgt Alsecco voor een aanzienlijk langere onderhoudsinterval. Minerale steenstrips wegen slechts 7,5 a 8 kg per vierkante meter en daardoor ideaal om aan te brengen op gevelisolatie. Bij dit project werden verschillende kleuren minerale steenstrips aangebracht wat zorgt voor een speels effect.