Huizen voor de toekomst.

De opwarming van de aarde en het daaropvolgende klimaatakkoord zijn voor Elements Netherlands belangrijke impulsen geweest om duurzame modulaire woningen te ontwikkelen. Alsecco is met haar duurzame gevelafwerkingen toeleverancier van Elements en draagt hierdoor bij aan het ontwikkelen van nagenoeg energieneutrale huizen voor de toekomst.

De woningen worden in een overdekte fabrieksmatige locatie modulair gebouwd, waardoor zij niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en de productietijd kort is. Wanneer de elementen van de woning volledig geproduceerd zijn, worden ze binnen enkele dagen op de kavel aan elkaar gekoppeld. Door deze werkwijze worden de werkzaamheden op de kavel tot een minimum beperkt en daarmee ook de overlast voor de omgeving en de kans op vertraging.

Alsecco is toeleverancier van de gevelmaterialen voor Elements. Zo leveren wij het gevelisolatieysteem, waardoor de huizen goed geïsoleerd zijn. Daarnaast worden per project de minerale steenstrips tailormade in onze fabriek in Duitsland gemaakt. Ook de sierpleisters en AlsiColor SolarReflect – geschikt voor extreem donkere kleuren –  verf zijn van Alsecco. Omdat de minerale steenstrips worden gedroogd laten ze een 60% lagere carbon footprint achter dan keramische steenstrips. Daarnaast kunnen ze perfect worden toegepast op een gevelisolatiesysteem en tevens in combinatie met andere gevelafwerkingen. Onze gevelafwerkingen gaan jarenlang mee, wat een Elements woning een extra duurzaam karakter geeft.