Iconisch gebouw krijgt facelift

Het karakteristieke gele pand aan de Jeroen Boschlaan, één van de meest opvallende gebouwen aan de ring in Eindhoven, wordt stevig onderhanden genomen en verduurzaamd. De complete buitengevel wordt aangepast. Naast een gevelisolatiepakket afgewerkt met sierpleister, wordt ook het dak geisoleerd en worden er aluminium kozijnen met driedubbele beglazing aangebracht.

De werkzaamheden zijn het initiatief van de Vereniging van Eigenaren van de Jeroen Boschlaan (11-120). Circa 20 woningen zijn in eigendom van Trudo en de overige woningen zijn via Slimmer Kopen met korting aan de eigenaren verkocht. De verduurzaming levert niet alleen minder CO2-uitstoot op, maar ook een aanzienlijke besparing op de energierekening van de bewoners. Deze grootschalige renovatie / verduurzaming is tot stand gekomen met een financiering via het Warmtefonds. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Derhaag stucadoors, Driessens en Dakaccent. Het project wordt begeleid en gecoördineerd door vb&t VvE diensten.

Ongeveer 30 jaar geleden zijn dezelfde gevels ook gerenoveerd met buitengevelisolatie en sierpleister van Alsecco. Nu zoveel jaar later krijgt het opvallende gebouw aan de rondweg wederom een renovatie met een buitengevelisolatiepakket.

Buitengevelisolatie is de meest duurzame vorm van warmte-isolatie en heeft ook de hoogste isolatiewaarde van alle gevelisolatievormen. Geïsoleerde buitenmuren voorkomen dat binnenwarmte via de muren naar buiten wegvloeit. Daardoor blijft de temperatuur in de woning constanter, waardoor het binnen comfortabel aanvoelt. In de zomer zorgt de geïsoleerde gevel ervoor dat de warmte buiten blijft.