79 verouderde woningen krijgen facelift én label A

QuaWonen heeft de renovatie van 79 woningen aan de Jan Ligthartstraat, Lange Dreef en Korte Dreef in Lekkerkerk afgerond. De woningen zijn verbeterd naar energielabel A. Dankzij nieuwe isolerende voorgevels staan de woningen er weer fris en eigentijds bij. Binnen is het na de renovatie een stuk comfortabeler en de verouderde woningen hebben aan de buitenzijde een heuse metamorfose ondergaan.

Volgens bewoners is het zelfs een chique buurt geworden. De huizen waren behoorlijk ruim, maar werden als lelijk aangeduid. Ze waren dan ook heel blij toen QuaWonen aankondigde dat de woningen een volledig nieuwe voorgevel zouden krijgen. Naast een nieuwe voorgevel werden alle schuren geschilderd en voorzien van een groot huisnummer. Net dat extra detail dat de uitstraling van de woningen ten goede komt. Eindresultaat: energiezuinige huizen met een lichte en moderne uitstraling.

Comfortabel binnenklimaat

Omdat de huizen vrij groot en hoog zijn, was het binnen niet altijd goed warm te krijgen. Naast de gevelisolatie is de kruipruimte geïsoleerd en mechanische ventilatie aangebracht. Middels een bespaar- en comfortbijeenkomst ontvingen bewoners handige tips om binnenkort het effect op hun mijn energierekening te zien.

Energieambitie QuaWonen

De corporatie streeft ernaar dat de woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal is. CO2-neutraal op woningniveau betekent dat de woning net zoveel energie produceert als nodig is voor verwarming, ventilatie, warm water en het huishoudelijke verbruik bij een gemiddeld gezin. Sommige woningen zijn meteen CO2-neutraal te maken. Andere woningen, zoals project Jan Ligthartstraat, worden eerst zeer energiezuinig gemaakt en pas in de toekomst naar CO2-neutraal gebracht.