Nautische blikvanger in Almere Poort

Duinpoort 3 is een kleinschalig nieuwbouw appartementengebouw – slechts 9 appartementen – dat op de hoek van de Frankrijkkade en de Portugalkade is gebouwd. De locatie ligt bij de Poortdreef, tussen plan Duin en het Europakwartier in, met vrij uitzicht over de kades. De gemeente ambieert hier gebouwen met architectuur van hoog niveau. Het ontwerp refereert speels aan de scheepvaart en heeft een herkenbare identiteit.

Nautisch thema

Het gebouw is een ontwerp van JOHAN architectuur. Duinpoort 3 refereert speels aan de nautische sfeer die de omgeving kenmerkt. De gevels op het zuiden en het westen zijn transparant met grote glazen puien, de twee achterzijden van het gebouw zijn meer gesloten met speelse raampartijen. In het gebouw komen slechts 9 appartementen, gelegen over vier bouwlagen. De twee appartementen op de begane grond hebben plafonds van 3.60 meter hoog en een mooi aangelegde tuin.

De appartementen

Op de eerste en tweede verdieping liggen steeds drie appartementen, allen met een balkon met een goede zonligging. De bovenste etage heeft een fantastische woonkwaliteit met veel ruimte voor slaapkamers, en een zeer grote woon/eet/loungeruimte direct aansluitend aan het enorme terras. Uiteraard beschikt ieder appartement over een berging op de begane grond en minimaal een prive parkeerplaats. De oplevering is standaard luxe: vloerverwarming, een bulthaup b1 keuken en een badkamer met wastafelmeubel en inloopdouche zijn inclusief.