Prefab bij nieuwbouw en renovatie

Prefab-elementen kunnen zowel bij nieuwbouw als ook bij renovatie worden toegepast. Door bij bestaande bouw de buitenschil duurzaam te renoveren en te isoleren met prefab-gevelelementen, stijgt het wooncomfort van de bewoners bij lagere woonlasten en nemen de onderhoudskosten over de totale exploitatieperiode voor de eigenaar van de woning af. Met minerale– of keramische steenstrips kunt u een complete voor- of achtergevel van een woning in één dag vervangen.

In het geval van renovatie worden de prefab-gevelelementen compleet met gevelafwerking en kozijnen geplaatst en aan het binnenblad of de bestaande buitenschil verankerd. Door deze bouwmethode kunnen de bewoners in de woning blijven tijdens de verbouwing. Zo blijft de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt en zijn de woningen snel weer te gebruiken. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze brochure ‘Energetische Verbetering’.

Alsecco heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de prefab markt en diverse projecten succesvol afgerond. Zo werken wij samen met diverse prefab-bouwers die wij voorzien van gevelisolatie en gevelafwerkingen, zoals steenstrips en sierpleister. Daarnaast zijn wij ook de kennispartner bij complexere opdrachten. Zo denken wij onder andere mee over het ontwerp en metselverbanden.