Renovatie/ nieuwbouw schoolgebouw

Op de Avignonlaan 11 te Eindhoven is een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Dit project is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden met minerale steenstrips. Zo is het overgrote deel van de gevel afgewerkt met gemêleerde minerale steenstrips in zandkleur, zachtgroen en antraciet grijs. Daarnaast is er gebruik gemaakt van groot formaat steenstrips, de zogeheten Freestyle steenstrips, die tailormade werden voor dit project werden ontworpen. Deze zijn in opvallende kleuren en hebben een houtstructuur. Ook is er staand metselwerk aangebracht met een bijzonder lijnenspel. Dit is vaak met traditioneel metselwerk niet uitvoerbaar.

Het voormalige Stedelijk College is grotendeels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Alleen de gymzalen zijn blijven staan; die kregen een forse opknapbeurt. Het voormalige college leverde aardig wat materialen op die hergebruikt konden worden. Ondermeer staal van het oude staalskelet is hergebruikt in de nieuwe school, net als veel aluminium kozijnen. Het schoolgebouw huisvest nu  Aloysiusscholen De Korenaer Rector Baptistlaan, De Korenaer Strausslaan en De Rungraaf.

De school is opgeleverd als een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Dit werd mede mogelijk gemaakt door een combinatie van 2 typen Alsitherm EPS platen. Met de gevelisolatiesystemen van Alsecco zorgt u voor een hoge isolatiewaarde van een gebouw of woning. TGI b.v. realiseerde dit project in opdracht van Dura Vermeer.

Mebest besteedde een mooi artikel aan dit project.