Van kantoorpand naar appartementencomplex

De ene transformatie is de andere niet. Het voormalige kantoorpand aan de Amsterdamse Nieuwpoortstraat heeft niet alleen maar een andere bestemming gekregen; ook het uiterlijk van het tegenwoordige appartementencomplex is compleet aangepast. Het gebouw is onherkenbaar veranderd dankzij het gevelisolatiesysteem van Alsecco én de unieke afwerking van steenstrips en sierpleister.

Transformatie van werken naar wonen

Er was een tijd dat Amsterdam Business Centre aan de Nieuwpoortstraat in Amsterdam-West een bruisend ondernemerscentrum was. Een kleine 10.000 m2 aan kantoorruimtes, showrooms en bedrijfsunits: een en al bedrijvigheid. Maar ook hier sloeg de leegstand toe. Dankzij de groeiende behoefte aan woonruimte werd het kantoorpand aangekocht en omgetoverd in een wooncomplex met 150 appartementen. Die zijn verdeeld over de bestaande eerste, tweede en derde verdiepingen en twee nieuwe lagen die daar bovenop zijn gebouw.

  • Jaar: 2017
  • Object: Appartementencomplex
  • Straat: Nieuwpoortstraat
  • Plaats: Amsterdam
  • Opdrachtgever: Eekholt Property
  • Architect: ADDIT Architecten
  • Uitgevoerd door: De Koning Stukadoorsbedrijf
  • Producten: Alprotect Quattro, minerale steenstrips, Muresko CoolProtect

Gevel krijgt verfrissende facelift

De gevels aan de Nieuwpoortstraat en de Den Brielstraat zijn vanaf de openbare weg goed zichtbaar voor iedereen en hebben daarom een verfrissende facelift ondergaan. Alle kunststof kozijnen zijn vervangen en de wat treurige prefab gevelpanelen -beton met uitgewassen grind- zijn op een eigentijdse en gevarieerde manier bekleed met het Alprotect Quattro gevelisolatiesysteem van Alsecco. Architect ADDIT heeft daarbij een speelse gevel bedacht met veel uitspringende kolommen en terugliggende vlakken die deels met sierpleister zijn afgewerkt en deels met minerale steenstrips die speciaal voor deze locatie zijn ontwikkeld op kleur, structuur en afmeting. Die wisselende dieptewerking in het geveloppervlak kon gerealiseerd worden dankzij het gebruik van verschillende diktes isolatieplaten.

Donkere sierpleister

Sommige delen van de gevel zijn afgewerkt met sierpleister. De afwerking is donker, een vrij ongebruikelijke keuze omdat bij donkere pleisters de kans groot is dat het systeem beschadigd raakt. Dit komt doordat donkere kleuren meer warmte van de zon opnemen, waardoor thermische spanningen kunnen ontstaan. Er is daarom gekozen voor een pleister die wat grover is en daardoor minder warmte absorbeert. Bovendien is er voor de verf waarmee de pleister is afgewerkt gekozen voor een speciale siliconenhars-buitenmuurverf die zorgt voor optimale reflectie van zowel zichtbare als onzichtbare zonnestraling: Muresko CoolProtect. Deze verf voorkomt een te sterke opwarming van het geveloppervlak, waardoor het gebruik van donkere kleuren toch mogelijk is.

Gerelateerde…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Gerelateerde…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Gerelateerde…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Heeft u nog vragen?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.