Over alsecco

Als er over een gebouw wordt gesproken, gaat het vrijwel altijd over de gevel. De gevel is van doorslaggevend belang voor de uitstraling, maar ook bepalend voor de functionaliteit en de energieprestaties van het hele gebouw. Alsecco is al meer dan vijftig jaar toonaangevend als ontwerper, fabrikant en leverancier van gevelsystemen. Met een breed assortiment, variërend van gevelisolatiesystemen tot geïntegreerde steenstrips zijn we een gezichtsbepalend merk geworden. Alsecco staat niet alleen voor een eersteklas systeem, maar ook voor de kennis en het vakmanschap die onmisbaar zijn voor een succesvol gevelproject.

Alsecco stelt u in staat om een gevelsysteem te kiezen dat beantwoordt aan de hoogste technische eisen en óók voldoet aan uw eigen, specifieke voorwaarden. De innovatieve systeemoplossingen voor de gevel bieden volop ruimte aan de meest bijzondere, stijlvolle en inventieve vormgeving. Alsecco geeft innovatie een veelzijdig gezicht.

Historie

 • 1957

  Dochteronderneming van de Richelsdorf Werke

  Alsecco werd in 1957 opgericht als dochteronderneming van de Richelsdorf Werke in Wildeck en heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld als één van de meest toonaangevende vernieuws op het gebied van Gevelsystemen in heel Europa en daarbuiten.

 • 1970

  Thermische isolatiesystemen

  In 1970 werden de eerste thermische isolatiesystemen geïntroduceerd en begon alsecco met het ontwikkelen en aanbieden van producten voor de bescherming en behoud van het milieu. Vlak daarna in 1975 werd de eerste niet brandbare isolatie op basis van minerale wol ontwikkeld, wat de markt opende van met name de particuliere sector.

  1970

 • 1988

  Follman Group van Minden

  In 1988 nam de Follman Group van Minden een meerderheidsbelang in Alsecco, wat tot gevolg had dat het distributienetwerk in oost en west Duitsland sterk werd uitgebreid in 1990.

 • 1993

  Productiefaciliteit in Gerstungen

  In 1993 werd een nieuwe productiefaciliteit gebouwd in Gerstungen. Gebouwd in het hart van Duitsland en gesteund door belangrijke vervoersverbindengen, gebruikt deze hypermoderne productiefaciliteit computergestuurde ‘just-in-time’-technologie.

  1993

 • 1995

  Eerste Europese Dochterondernemingen

  1995: de oprichting van de eerste Europese Dochterondernemingen in Oostenrijk, de BeNeLux, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

 • 1998

  Alsecco Façade Design System

  Alsecco Façade Design System (AFDS) werd in 1998 geïntroduceerd, wat een nieuwe fase markeert in de ontwikkeling van Alsecco met de focus op architectonisch ontwerp. AFDS werd steeds meer synoniem voor een hoge kwaliteit en innovatie in de markt voor samengestelde gevels.

  1998

 • 2004

  DAW Groep

  In 2004 sloot Alsecco zich aan bij de DAW Groep – de eigenaren van onder andere het beroemde merk Caparol. In hetzelfde jaar werd Alprotect Quattro succesvol gelanceerd, evenals de One-Way disposable silo voor natte producten – een belangrijke doorbraak in het leveren van producten.

 • 2006

  Edition Alsecco

  In 2006 werd Edition Alsecco geïntroduceerd als een verdere ontwikkeling van AFDS. Daarna werd in 2007 Alprotect Carbon gelanceerd – de eerste innovatieve carbonvezel versterkte wapeningslaag met een slagvastheid die drie keer hoger ligt dan elk ander systeem op de markt.

  2006

 • 2013

  DAW Nederland

  In 2013 werd Alsecco in Nederland onderdeel van DAW NEDERLAND, gevestigd in Nijkerk.

Onze partners

 

Accountmanagers

Rob van Kuik

Rob van Kuik

Business Development Manager & Technisch Adviseur

Rob is aanvankelijk bij professioneel verffabrikant Caparol aan de slag gegaan. Daar is hij in aanraking gekomen met gevelisolatie en steenstrips, wat bij hem is uitgegroeid tot een ware passie. Uiteindelijk heeft Rob er daarom voor gekozen om verder te gaan met het merk Alsecco en zijn focus volledig te richten op gevelisolatie. “Het is voor mij een grote uitdaging om Alsecco gevelisolatie uit te rollen in de Nederlandse markt en daarmee alle mogelijkheden hiervan in de Nederlandse markt bekender te maken” aldus Rob.

Rob heeft zich als doel gesteld om Alsecco zo breed mogelijk in te zetten. Hij richt zich niet alleen op advisering van gevelisolatie en prefab elementen, maar ook op het berekenen van isolatiewaardes en de advisering van verdere, energiebesparende maatregelen. Verder is Rob betrokken bij de begeleiding van werken en verzorgt hij professionele scholingen en trainingen voor verwerkers en opdrachtgevers.

Gerjan Teunis

Gerjan Teunis

Accountmanager & Technisch Adviseur

Gerjan Teunis is sinds 1 juni 2018 werkzaam als collega van Rob van Kuik voor Alsecco. Na een aantal jaren in een andere branche werkzaam te zijn geweest, is Gerjan blij om bij Alsecco weer aan de slag te kunnen voor de sector afbouw. Gerjan is begonnen als stukadoor, heeft vervolgens als uitvoerder in de afbouw gewerkt en daarna als technisch adviseur/productmanager.

“Mijn doel is om samen met het team van Alsecco de kwaliteit te borgen en onze naam nog meer bekend te maken” aldus Gerjan. “Het realiseren van mooie aansprekende projecten samen met onze afnemers zie ik als een grote uitdaging. Vanzelfsprekend sta ik samen met ons team voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en te ondersteunen daar waar nodig.”