Over alsecco

Als er over een gebouw wordt gesproken, gaat het vrijwel altijd over de gevel. De gevel is van doorslaggevend belang voor de uitstraling, maar ook bepalend voor de functionaliteit en de energieprestaties van het hele gebouw. Alsecco is al meer dan vijftig jaar toonaangevend als ontwerper, fabrikant en leverancier van gevelsystemen. Met een breed assortiment, variërend van gevelisolatiesystemen tot geïntegreerde steenstrips zijn we een gezichtsbepalend merk geworden. Alsecco staat niet alleen voor een eersteklas systeem, maar ook voor de kennis en het vakmanschap die onmisbaar zijn voor een succesvol gevelproject.

Alsecco stelt u in staat om een gevelsysteem te kiezen dat beantwoordt aan de hoogste technische eisen en óók voldoet aan uw eigen, specifieke voorwaarden. De innovatieve systeemoplossingen voor de gevel bieden volop ruimte aan de meest bijzondere, stijlvolle en inventieve vormgeving. Alsecco geeft innovatie een veelzijdig gezicht.

Historie

Alsecco werd in 1957 opgericht als dochteronderneming van de Richelsdorf Werke in Wildeck en heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld als één van de meest toonaangevende vernieuws op het gebied van Gevelsystemen in heel Europa en daarbuiten.

In 1970 werden de eerste thermische isolatiesystemen geïntroduceerd en begon alsecco met het ontwikkelen en aanbieden van producten voor de bescherming en behoud van het milieu. Vlak daarna in 1975 werd de eerste niet brandbare isolatie op basis van minerale wol ontwikkeld, wat de markt opende van met name de particuliere sector.

In 1988 nam de Follman Group van Minden een meerderheidsbelang in alsecco, wat tot gevolg had dat het distributienetwerk in oost en west Duitsland sterk werd uitgebreid in 1990.

In 1993 werd een nieuwe productiefaciliteit gebouwd in Gerstungen. Gebouwd in het hart van Duitsland en gesteund door belangrijke vervoersverbindengen, gebruikt deze hypermoderne productiefaciliteit computergestuurde ‘just-in-time’-technologie.

1995 zag de oprichting van de eerste Europese Dochterondernemingen in Oostenrijk, de BeNeLux, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Alsecco Façade Design System (AFDS) werd in 1998 geïntroduceerd, wat een nieuwe fase markeert in de ontwikkeling van Alsecco met de focus op architectonisch ontwerp. AFDS werd steeds meer synoniem voor een hoge kwaliteit en innovatie in de markt voor samengestelde gevels.

In 2004 sloot alsecco zich aan bij de DAW Groep – de eigenaren van onder andere het beroemde merk Caparol. In hetzelfde jaar werd Alprotect Quattro succesvol gelanceerd, evenals de One-Way disposable silo voor natte producten – een belangrijke doorbraak in het leveren van producten.

In 2006 werd Edition alsecco geïntroduceerd als een verdere ontwikkeling van AFDS. Daarna werd in 2007 Alprotect Carbon gelanceerd – de eerste innovatieve carbonvezel versterkte wapeningslaag met een slagvastheid die drie keer hoger ligt dan elk ander systeem op de markt.

In 2013 werd alsecco in Nederland onderdeel van DAW NEDERLAND, gevestigd in Nijkerk.