Prefab gevelelementen & renovatie

Verouderde gevels die onvoldoende dekking bieden om effectief te isoleren en beschermen, kunnen de duurzaamheid van het gebouw in de loop van de tijd verminderen. Onze producten en systemen zorgen voor een langere onderhoudscyclus.

Prefab gevelelement bij renovatie

Naast het voorzien van een gevel van gevelisolatie en gevelbekleding op locatie kan in sommige gevallen ook gekozen worden voor het plaatsen van een prefab voorzetwand. Je plaatst als het ware een schil om de oude woning of gebouw.

Prefab elementen houden de arbeidskosten laag en zorgen ervoor dat gevelisolatiesystemen snel en gemakkelijk kunnen worden aangebracht op een breed scala aan constructies, waardoor de kosten laag blijven en het risico op ongewenste vertragingen tijdens het bouwproces wordt geminimaliseerd. Steeds vaker wordt door woningcorporaties gekozen voor deze vorm van renoveren omdat de bewoners door buitengevelisolatie de minste hinder ondervinden. Zo kunnen oude woningen in korte tijd met de juiste materialen worden opgeschaald van energieklasse F of zelfs G naar A++.