Verduurzamen en facelift in één!

In opdracht van woningcorporatie Salland Wonen renoveerde Mateboer Bouw en Jongeneel 99 woningen in Raalte. Noviton Prefab produceerde en leverde de geprefabriceerde gevelelementen. De gevelelementen zijn afgewerkt met op maat geproduceerde minerale steenstrips van Alsecco. Doel van de renovatie was het verhogen van het wooncomfort voor de bewoners en het verlagen van de energiekosten.

Bij Salland Wonen staat bewonerstevredenheid hoog in het Vaandel. Het doel is het halen van een 8. Vanwege Corona konden er geen informatieavonden worden georganiseerd, maar konden bewoners twee modelwoningen bezoeken en vragen stellen aan de bewonersbegeleider. Per blok konden bewoners hun voorkeur voor de kleur van de gevel en het schilderwerk aangeven.

Minerale steenstrips

Minerale steenstrips zijn moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuurverschillen. Dankzij de robuuste materialen zijn de strips bovendien in hoge mate schokbestendig. Omdat de steenstrips sterk zijn, kleurvast én nauwelijks vervuilen, zorgt Alsecco voor een aanzienlijk langere onderhoudsinterval. Minerale steenstrips wegen slechts 7,5 a 8 kg per vierkante meter en daardoor ideaal om aan te brengen op gevelisolatie of prefab elementen. Bij dit project werden verschillende kleuren minerale steenstrips aangebracht wat zorgt voor een speels effect.