Duurzame straten in Zwijndrecht

Tachtig woningen in tachtig dagen: dankzij prefab gevelelementen werden de Celebeslaan en Sumatralaan in Zwijndrecht in korte tijd getransformeerd tot twee moderne én duurzame straten. Woningcorporatie Trivire wilde gelijktijdig met het noodzakelijk onderhoud ook het energieverbruik van de woningen laten dalen. En dat is gelukt: de woningen uit de jaren ’50 gingen van energielabel G naar energielabel A. Een toekomstbestendige wijk!

Prefab isolatie

Niet alleen de opgeleverde energiebesparing valt op, maar ook de manier van bouwen. Bij dit project is namelijk gebruikgemaakt van prefab gevelelementen. Aannemersbedrijf Fa. P. Rasenberg uit Terheijden wilde graag prefab bouwen en zodoende heeft Alsecco het bedrijf in contact gebracht met BSK Prefab. De geprefabriceerde gevels zijn opgebouwd met Alsitherm Carbon, een isolatieplaat met een zeer hoge isolatiewaarde. Deze platen zijn vervolgens afgewerkt met een mortelweefsellaag en minerale steenstrips.

Snelle renovatie

De grootste voordelen van dit bouwproces? Allereerst de snelheid. Dankzij het gebruik van prefab gevelelementen, zijn er in tachtig dagen maar liefst tachtig woningen gerenoveerd. Doordat een woning binnen een dag gerenoveerd werd, was de overlast voor bewoners minimaal. Bovendien bleef de oude gevel staan: de nieuwe geïsoleerde gevelelementen werden áán de bestaande gevel bevestigd. Zo konden bewoners tijdens de renovatie gewoon thuis blijven wonen.

Renovatie in beeld

Meer weten? Bekijk ook de video ‘Prefab bouwen met Alsecco’, waarbij de renovatie van de Celebeslaan en Sumatralaan in beeld is gebracht.

Heeft u nog vragen?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.