Hoogstaande renovatie aan de Maas

Maritiem technologiebedrijf Radio Holland Group betrekt een volledig gerenoveerd gebouw aan de Sluisjesdijk in Rotterdam. Het kantoorgebouw heeft in totaal 3.442 m² kantoorruimte, verdeeld over 2 gebouwen.

Wat dit gebouw uniek maakt is dat het ligt op één van de best zichtbare locaties van het bedrijventerrein “Waalhaven Noordzijde” binnen de bebouwde kom van Rotterdam. De gebouwen zijn volledig gerenoveerd tot een hoge standaard. Het bedrijventerrein waar het gebouw zich bevindt kan worden gekarakteriseerd als een havengebied in ontwikkeling. Een leuke bijkomstigheid, het gebouw heeft een eigen aanlegsteiger aan de Maas.

De gevel is afgewerkt met minerale steenstrips van Alsecco. De steenstrips zijn lichtgewicht, kleurvast en UV-bestendig en hebben geen onderhoudsinterval. Dit geeft het renovatieproject een extra duurzaam karakter. De minerale steenstrips zijn in  kettingverband geplakt op een betonnen casco die voorzien is van een buitengevel isolatiepakket. Kettingverband is het metselverband waarbij om en om de kop en strekken boven elkaar liggen zodat de koppen “boven elkaar” een soort ketting vormen. Dit geeft het moderne pand een knipoog naar het verleden.