Ligusterhof Amsterdam

Duurzaamheid én een moderne uitstraling? Deze nieuwbouwwoning in de Amsterdamse wijk IJburg laat zien dat het kan. Duurzaam dankzij het gevelisolatiesysteem Alsitherm Carbon, een moderne uitstraling dankzij de donkere steenstrips. Een perfecte combinatie.

Duurzame isolatie

De woning aan de Ligusterhof is opgetrokken uit kalkzandsteen en vervolgens bekleed met eersteklas isolatieplaten. Alsitherm Carbon is het eerste gevelisolatiesysteem met gepatenteerde carbontechnologie. Kenmerkend aan dit systeem is de zeer hoge warmte-isolatie. Om de moderne uitstraling een authentiek karakter te geven, is in dit geval gekozen voor een gevelafwerking met Alsecco steenstrips. Bij dit systeem is echter ook een afwerking in carbon wapening en sierpleister mogelijk: daarmee heeft het geheel het hoogst mogelijke weerstandsvermogen.

Donkere kleur gevelafwerking

Om de gevel te laten afsteken tegen de houtkleuren en de groene omgeving, is gekozen voor een donkerkleurige steenstrip. Door de hoge kwaliteit grondstoffen zijn steenstrips bestand tegen verkleuring en verwering. In tegenstelling tot donkerkleurige bakstenen, behouden steenstrips hun oorspronkelijke kleur. Behalve de makkelijke verwerking en flexibele toepassing, speelde dit een belangrijke rol bij het ontwerp van de Amsterdamse woning.

  • Objectnaam: Ligusterhof
  • Plaats: Amsterdam
  • Opdrachtgever: particulier
  • Verwerker: De Koning Stukadoorsbedrijf
  • Producten: Alsitherm EPS 034 Quattro, Armatop MP, Klebespachtel AF en Alsecco steenstrips.

Heeft u nog vragen?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.