Ligusterhof, Amsterdam 

Gevelisolatie met carbontechnologie bij duurzame nieuwbouwwoning


Duurzaamheid én een moderne uitstraling? Deze recent opgeleverde nieuwbouwwoning laat zien dat het kan. Voor een particuliere opdrachtgever is in de Amsterdamse wijk IJburg deze nieuwbouwwoning gerealiseerd. Duurzaam dankzij het gevelisolatiesysteem Alsitherm Carbon, een moderne uitstraling dankzij de donkere steenstrips. Een perfecte combinatie. 

Duurzame isolatie

De woning aan de Ligusterhof is opgetrokken uit kalkzandsteen en vervolgens bekleed met eersteklas isolatieplaten. Alsitherm Carbon is het eerste gevelisolatiesysteem met gepatenteerde carbontechnologie. Kenmerkend aan dit systeem is de zeer hoge warmte-isolatie van de carbon isolatieplaat (u-waarde van 0,032 W/(mK)). In vergelijking met platen met een u-waarde van 0,035 W/(mK) betekent dit dat er een dunnere plaat gebruikt kan worden met hetzelfde resultaat in isolatieprestatie. Voordeel hiervan is dat er minder materiaal nodig is, wat resulteert in een minder dikke buitenmuur. 

Bij het Alsitherm Carbon systeem is ook een afwerking in carbon wapeningslaag en sierpleister mogelijk: daarmee heeft het geheel het hoogst mogelijke weerstandsvermogen en stootvastheid. In het geval van deze woning aan de Ligusterhof is echter gekozen voor een gevelafwerking met minerale steenstrips. Daardoor heeft de woning een moderne uitstraling én een authentiek karakter gekregen.

Donkere kleuren

Om de gevel te laten afsteken tegen de houtkleuren en de groene omgeving, is gekozen voor een donkerkleurige steenstrip. Door de hoge kwaliteit grondstoffen zijn steenstrips bestand tegen verkleuring en verwering. In tegenstelling tot donkerkleurige bakstenen, vervuilen steenstrips nauwelijks en garanderen op deze manier een langere onderhoudsinterval. Behalve de makkelijke verwerking zijn ook de eindeloze designmogelijkheden een belangrijke voordeel: steenstrips van Alsecco zijn verkrijgbaar in vrijwel ieder formaat en elke kleurstelling. 
 

Meer weten?

Meer weten over dit referentieproject aan de Ligusterhof óf over de mogelijkheden die er voor u zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of 033 – 247 50 00.

 

Objectnaam

  Woning Ligusterhof

Plaats

  Amsterdam

Opdrachtgever

  Particulier

Uitvoering

  De Koning Stukadoorsbedrijf

Producten

  Isolatieplaat Alsitherm Carbon, mortelweefsellaag en minerale steenstrips