Nieuwpoortstraat Amsterdam

Maatwerk steenstrips

Aan de Nieuwpoortstraat 82-98 in Amsterdam realiseert Kondor Wessels Amsterdam in opdracht van Eekholt Property de transformatie van kantoren naar 150 nieuwe appartementen. De begane grond blijft in gebruik als commerciële ruimte, waar bedrijven zich kunnen huisvesten. Om de 150 appartementen te kunnen realiseren, wordt er over de hele lengte van het gebouw een opbouw op de 4e en 5e verdieping gerealiseerd.

Maatwerk steenstrippen
De voorzijde van het complex aan de Nieuwpoortstraat wordt voorzien van een buitengevelisolatiesysteem genaamd Alprotect Quattro van alsecco. Door het samenspel van uitgelezen organische componenten is Alprotect Quattro extreem resistent tegen mechanische belasting, zeer warmte-isolerend en ongevoelig voor vuil. Het gevelisolatiesysteem wordt afgewerkt met steenstrippen, welke speciaal voor deze locatie ontwikkeld zijn op kleur, structuur en afmeting.

Alle kozijnen aan de voorzijde van het gebouw zijn vervangen, waarna de vlakken boven en onder de kozijnen voorzien zijn van een sierpleister op basis van siliconenhars. Vervolgens is deze afgewerkt met Muresko CoolProtect. Muresko CoolProtect is een speciale siliconenhars buitenmuurverf die zorgt voor optimale reflectie van zowel zichtbare als onzichtbare zonnestraling. Hierdoor is het mogelijk om gevels die voorzien zijn van een buitengevelisolatiesysteem toch in donkere kleuren af te werken. Muresko CoolProtect voorkomt namelijk een te sterke opwarming van het geveloppervlak en reduceert daarmee de kans op schades als gevolg van thermische spanningen.

 

 

Plaats

Amsterdam

Opdrachtgever

Eekholt Property

Uitgevoerd door

De Koning Stukadoorsbedrijf

Producten

Alprotect Quattro, steenstrips, Muresko CoolProtect