Krimpen aan den IJssel

Duurzame gevelrenovatie

Aannemer Cocoonz, onderdeel van bouwonderneming de Nederlandse BouwUnie heeft recentelijk drie projecten opgeleverd waarop minerale steenstrips van alsecco als gevelbekleding zijn toegepast. Cocoonz biedt dé oplossing om een gevel in een kort tijdsbestek te transformeren.  Zij leveren geprefabriceerde frameloze lichtgewicht voorzetgevels van hoge kwaliteit, welke snel en makkelijk te transporteren en te verwerken zijn. Hiermee garandeert Cocoonz dat de bewoners minimale overlast ondervinden van de transformatie van hun woning.

Woningen zijn vaak niet meer up-to date wanneer het isolatie, duurzaamheid en uiterlijk betreft. Dit heeft niet alleen invloed op het wooncomfort van de bewoner, maar ook op het milieu en de energierekening. Bestaande renovatietrajecten geven langdurig overlast en vaak geen afdoende resultaat. Met deze uitgangspunten heeft Cocoonz op een snelle manier een drietal woningblokken gerenoveerd in Dinteloord, Krimpen aan den IJssel en Biezelinge.

Aan de Prinses Irenestraat in Dinteloord hebben vier woningen in opdracht van woningcorporatie Woonkwartier een totale renovatie ondergaan, waarmee de woningen een compleet gemoderniseerde uitstraling hebben gekregen. De woningen zijn voorzien van nieuwe daken en gevels met bijbehorende installaties.

In Krimpen aan den IJssel hebben 12 woningen een geheel nieuw uiterlijk gekregen in opdracht van Stichting QuaWonen.  Ook deze woningen zijn voorzien van nieuwe daken en gevels met bijbehorende installaties. Bijzonder aan dit project is dat het is uitgevoerd met subsidies van het Ministerie van Economische Zaken. Topsector Energie stelt jaarlijks ruim 130 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor projecten waarbij duurzaamheid en economische groei aan elkaar gekoppeld zijn.

Een bewoner van Krimpen aan den IJssel aan het woord:

“Tijdens de extreem warme zomerdagen kwam ik na een dag werken thuis en merkte direct het verschil tussen binnen en buiten. Binnen was het aangenaam koel en buiten erg warm. De gevel houdt dus niet alleen de warmte binnen maar in de zomer ook buiten! Een erg fijn gevoel!”

Voor alle drie de projecten heeft alsecco minerale steenstrips geleverd, zodat alle woningen voorzien konden worden van een nieuwe buitenschil met baksteen uiterlijk. Minerale steenstrips vormen een efficiënte geveloplossing voor renovatie van bestaande gebouwen. De mogelijkheden met steenstrips zijn eindeloos, deze veelzijdigheid is onder meer te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling.

 

 

Plaats

Krimpen aan den IJssel, Dinteloord, Biezelinge

Opdrachtgever

Stichting QuaWonen / Woningcorporatie Woonkwartier

Uitgevoerd door

Nederlandse BouwUnie / Cocoonz

Producten

minerale steenstrips