Zorgcentrum De Statenhof, Leiden

Prefab gebouwd met Alsecco gevelafwerking

Een zorgcomplex met alles erop en eraan. Voor zorgbehoevenden in omgeving Leiden is dat sinds oktober 2017 te vinden bij het vernieuwde zorgcentrum De Statenhof. In samenwerking met European Care Residence (ECR), Maak Architectuur, BVR Bouw en TGI Afbouw is er een grote moderniseringsslag gemaakt. Dankzij de gevelafwerking van Alsecco heeft het geheel een eigentijds en uniek karakter gekregen.

Renovatie en nieuwbouw
De opdracht om De Statenhof te vernieuwen kwam van ECR, een landelijke woonzorgorganisatie met negen locaties verspreid over heel Nederland, waaronder het verouderde gebouw in Leiden. De laagbouw en het middengebouw daarvan zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De bestaande hoogbouw is gerenoveerd. In het pand zijn uiteindelijk 45 zorgwoningen gerealiseerd:

  • 7 zorghotelstudio’s voor tijdelijk verblijf
  • 38 ruime tweekamerappartementen voor permanente bewoning

Korte doorlooptijd door prefab bouwelementen
Opvallend is dat er bij dit project gebruik is gemaakt van prefab bouwelementen. Op deze manier kon er in korte tijd een grote geveltransformatie plaatsvinden. Een ander voordeel van deze efficiënte bouwwijze is dat de prefab bouwelementen een hoge isolatiewaarde hebben. Goed voor het wooncomfort, het milieu én de energierekening.

Unieke afwerking
Voor de afwerking van de prefab voorzetgevels is gekozen voor Alsecco steenstrips. Met een geveloppervlak van zo’n 2300 m2  geven de steenstrips het gebouw een unieke uitstraling. Met name de grootte van de steenstrips valt op en de vloeiende overloop met de gecombineerde gevelafwerkingen (onder meer sierpleister en design gevelplaten). In het geval van De Statenhof geeft deze combinatie een opvallend en contrasterend effect.  

Meer weten?
Meer weten over referentieproject De Statenhof óf de mogelijkheden die er voor u zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of 033 – 247 50 00.

 

Objectnaam

Zorgcentrum De Statenhof

Plaats

Leiden

Opdrachtgever

European Care Residence en Hotel De Statenhof B.V. 

Uitvoering

TGI Afbouw

Realisatie

BVR Bouw

Producten

Alsecco steenstrips, Alsecco sierpleister, Haftgrund P, Armatop Quattro, Weefsel 32 en Klebespachtel AF. Prefab verwerkt.