Apollo Hotel Papendrecht

Mooier én energiezuiniger

Het Apollo Hotel in Papendrecht is een bekende plek voor talloze zakenmensen. Het hotel dateert uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Na een uitbreiding in 2010 was het hoofdgebouw zichtbaar toe aan een face-lift. Alsecco stelde Next Real Estate voor om de gevels van het gebouw door middel van een isolatiesysteem met steenstrips in één operatie mooier én energiezuiniger te maken. Het resultaat is spectaculair. In vier weken tijd veranderde het Apollo Hotel van een gedateerd gebouw in een opvallende, eigentijdse blikvanger.

Twee baksteenformaten
TransVorm, verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het project, koos voor een gevel waarin baksteen beeldbepalend is. Het hoofdgebouw is daarmee weer in lijn gebracht met het nieuwe gedeelte van het hotel. De architecten van TransVorm leverden voorbeeldfragmenten van de gevel aan. Alsecco produceerde op basis van die ontwerpborden exact op kleur Alsecco steenstrips van 40x400 mm en van 135x500, die in de uitvoering ten opzichte van elkaar verspringen. De steenstrips zijn onderdeel van een compleet extern muurisolatiesysteem van Alsecco. Als aanvullende energiebesparende maatregelen zijn in de gevels de kozijnen vervangen en is de uitvoering van de balkons aangepast.

Hittegolf
Voor een hotel dat zich voornamelijk op de zakelijke markt richt, zijn de zomermaanden bij uitstek geschikt voor een revitalisatie. Terwijl Nederland zuchtte onder een heuse hittegolf, gingen de werkzaamheden begin juli 2015 van start. Vanwege de warmte begon de werkdag van de afwerkexperts van Lurvink uit Lichtenvoorde ‘s morgens nog vroeger dan gewoonlijk. Werken vanaf een steiger was niet mogelijk, omdat het dak van het aangrenzende nieuwe hotelgedeelte daarvoor niet geschikt was. Alle isolatieplaten, bevestigingsmaterialen en steenstrips zijn daarom met behulp van hangbakken aangebracht.

Ambitieuze planning
Voor de hele operatie was vier weken uitgetrokken. Om binnen de uiterst ambitieuze planning te blijven, was een perfecte samenwerking van alle betrokken partijen essentieel. Elke vertraging zou een bedreiging voor de totale planning betekenen. Dagelijks arriveerden om 16.00 uur de benodigde materialen voor de eerstvolgende werkdag. De onderlinge afstemming was optimaal en de uitvoering verliep vlekkeloos. Eind juli werden de nieuwe gevels opgeleverd en kon het hotel weer open.

Betere prestaties
Met het revitalisatieproject gaf opdrachtgever Next Real Estate het hotel een nieuwe, representatieve uitstraling. Van de scheuren in de buitengevels van het verouderde hoofdgebouw is niets meer te zien, terwijl de energieprestaties van het hotel sterk zijn verbeterd.

 

 

Plaats

Papendrecht

Opdrachtgever

Next Real Estate

Uitgevoerd doorLurvink 
Producten

Gevelisolatie, steenstrips