Woldendorp

Aardschokbestendige woningen

Een huis dat geen of zeer lage energiekosten heeft: dat bereik je met een energie neutrale woning. Het Centrum voor Veilig Wonen zet zich in voor het herstellen van aardbevingsschades aan woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied Groningen. Naast schadeherstel zetten zij zich in op het versterken en verduurzamen van woningen. Zo ook de projecten aan de Heemweg en Klapsterweg in Woldendorp. Door de gevaren en invloeden van aardschokken in provincie Groningen, was het een vereiste om de woningen veilig en aardschokbestendig te maken.

De woningen zijn naast aardschokbestendig, ook energieneutraal. Door toepassing van een thermisch buitengevelisolatiesysteem is de isolatiewaarde van de woning geoptimaliseerd. Op steeds meer gebouwen zorgen gevelisolatiesystemen voor wooncomfort, een behaaglijk binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing. Bovendien beschermt een gevelisolatie het gebouw zelf. Zo levert het een lange levensduur en lagere onderhoudskosten op.

De woningen zijn afgewerkt met steenstrippen van alsecco, welke speciaal op maat, kleur en structuur zijn gemaakt voor dit project. De wens van de klant was om met de steenstrips het bestaande uiterlijk van de woningen na te bootsen. Met deze vraag zijn de steenstrippen zo gefabriceerd, dat zij exact hetzelfde eruit zien als hoe de woningen er voorheen uit zagen.

 

 

Plaats

Woldendorp

Opdrachtgever

Centrum voor Veilig Wonen

Uitgevoerd door

Bouwbedrijf Kooi

Producten

Gevelisolatie, steenstrips