Woningen Walburg Zwijndrecht

Duurzaam prefab bouwen

In Zwijndrecht heeft Willems Vastgoedonderhoud in de wijk Walburg een razendsnelle transformatie gerealiseerd dankzij de prefab aanpak via het eigen Toppphuis concept. Binnen vijf werkdagen werden 40 woningen getransformeerd van energielabel E naar A, zonder dat de bewoners het huis hoeven te verlaten. In totaal zijn er 38 eengezinswoningen en twee mindervalide woningen gerenoveerd voor woningbouwvereniging Trivire. Een jaren zestig uitstraling, die een wat meer eigentijdse uitstraling kon gebruiken. De snelle bouwtijd is mogelijk door een goede voorbereiding, het toepassen van prefab gevelelementen en optimale samenwerking tussen alle betrokken partijen.

De complete buitenschil van de 40 woningen is vernieuwd met een dik isolatiepakket dat prefab is geproduceerd. Zowel het ontwerp als de technische uitvoering van de nieuwe gevel is door Willem Vastgoedonderhoud ontwikkeld. Per verdieping zijn er prefab elementen geplaatst, compleet met gevelafwerking en kozijnen. De gevel is afgewerkt met steenstrips van alsecco, hiermee is een fraaie en natuurlijke uitstraling gerealiseerd. De steenstrips zijn bevestigd op de isolatieplaten en geven de gevels optisch een metselwerk uiterlijk. Alsecco steenstrips zijn robuust, zeer goed bestand tegen UV-licht en nauwelijks gevoelig voor vervuiling. Deze eigenschappen resulteren in een hoger rendement op het gevelonderhoud.

Elk gevelelement is maatwerk; daarvoor zijn vooraf per woning alle kozijnen exact ingemeten, zodat oud en nieuw op de millimeter goed op elkaar aansluiten. Nadat de bestaande kozijnen zijn verwijderd, worden de nieuwe gevelelementen met een kraan op hun plek gehesen en verankerd aan het binnenspouwblad. Dankzij het flexibele productieproces kunnen de alsecco steenstrips op maat worden gemaakt, zodat de kleur en structuur van de steenstrips goed aansluiten op het project en de originele situatie.

 

Plaats

Zwijndrecht

Opdrachtgever

Woningbouwvereniging Trivire

Uitgevoerd door

BSK Bouw

Producten

Gevelisolatie, steenstrips