Geerlaan Ridderkerk

Onderhoudsarm, energiezuinig en een aansprekende uitstraling. Dat waren de drie belangrijkste aandachtspunten bij de transformatie van deze portiekflat in Ridderkerk. Het jaren 50-complex met 42 woningen werd tot casco gesloopt en vervolgens met prefab gevels opnieuw opgetrokken. Dankzij de Meldorfer steenstrips en sierlijsten van Alsecco kreeg het geheel een modern uiterlijk dat dankzij de hoogwaardige materialen nog vele jaren meegaat.

Sierlijsten

Wat meteen opvalt aan dit project zijn de betonlook sierlijsten.  Dit zijn Faceboard EPS-profielen die in dit geval als functionele en decoratieve afwerking tussen de verschillende verdiepingslagen dienen. Het voordeel van Alsecco sierlijsten is onder andere het uitgebreide assortiment én de mogelijkheid om een profiel op maat te maken. De Faceboard EPS-profielen zijn in vrijwel elke vorm of afmeting te maken en dankzij het gebruikte materiaal ook licht van gewicht. In het geval van de Geerlaan in Ridderkerk is er gekozen voor een strakke en eigentijdse stijl die een opvallend contrast vormt met de authentieke uitstraling van de steenstrips.

  • Jaar: 2018
  • Type object: Appartementencomplex
  • Straat: Geerlaan
  • Plaats: Ridderkerk
  • Opdrachtgever: Woonvisie
  • Uitgevoerd door: Willems Vastgoedonderhoud in samenwerking met Stukadoorsbedrijf Dibotherm
  • Producten: Isolatieplaat EPS 040 PS15, mortelweefsellaag Armatop MP, Meldorfer steenstrips, Faceboard EPS-profielen

Energiezuinig dankzij gevelisolatie

Omdat de portiekflat ook energiezuinig moest worden, is er gekozen voor de Alsecco isolatieplaat EPS 040 PS15. Dit isolatiemateriaal van polystyreen heeft een warmtegeleidingscoëfficiënt λ  van 0,04 W/(mK) en is bovendien zeer moeilijk brandbaar. De isolatieplaten zijn afgewerkt met een mortelweefselaag en Meldorfer steenstrips.

Prefab isolatie

De goed geïsoleerde gevels van de portiekflat zijn deels geprefabriceerd. Oftewel: de gevelelementen zijn in een fabriek gemaakt door BSK Prefabs. In het geval van de Geerlaan is ervoor gekozen om de polystyreen isolatieplaten en verdere afwerking van steenstrips en Faceboard EPS-profielen pas óp de bouw aan te brengen. Dat is gedaan door stukadoorsbedrijf Dibotherm. Weten wat de voordelen van prefab bouwen zijn? Bekijk de pagina ‘Prefab’.

Heeft u nog vragen?

Bel 033 – 247 50 00 of stuur ons een bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.