Aannemer Cocoonz, onderdeel van bouwonderneming de Nederlandse BouwUnie heeft recentelijk drie projecten opgeleverd waarop minerale steenstrips van alsecco als gevelbekleding zijn toegepast. Cocoonz biedt dé oplossing om een gevel in een kort tijdsbestek te transformeren. Zij leveren geprefabriceerde frameloze lichtgewicht voorzetgevels van hoge kwaliteit, welke snel en makkelijk te transporteren en te verwerken zijn. Hiermee garandeert Cocoonz dat de bewoners minimale overlast ondervinden van de transformatie van hun woning.

Woningen zijn vaak niet meer up-to date wanneer het isolatie, duurzaamheid en uiterlijk betreft. Dit heeft niet alleen invloed op het wooncomfort van de bewoner, maar ook op het milieu en de energierekening. Bestaande renovatietrajecten geven langdurig overlast en vaak geen afdoende resultaat. Met deze uitgangspunten heeft Cocoonz op een snelle manier een drietal woningblokken gerenoveerd in Dinteloord, Krimpen aan den IJssel en Biezelinge.

In Krimpen aan den IJssel hebben 12 woningen een geheel nieuw uiterlijk gekregen in opdracht van Stichting QuaWonen. Ook deze woningen zijn voorzien van nieuwe daken en gevels met bijbehorende installaties. Bijzonder aan dit project is dat het is uitgevoerd met subsidies van het Ministerie van Economische Zaken. Topsector Energie stelt jaarlijks ruim 130 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor projecten waarbij duurzaamheid en economische groei aan elkaar gekoppeld zijn.

Voor alle drie de projecten heeft alsecco minerale steenstrips geleverd, zodat alle woningen voorzien konden worden van een nieuwe buitenschil met baksteen uiterlijk. Minerale steenstrips vormen een efficiënte geveloplossing voor renovatie van bestaande gebouwen. De mogelijkheden met steenstrips zijn eindeloos, deze veelzijdigheid is onder meer te danken aan de natuurlijke baksteenuitstraling.