De voordelen van gevelisolatie

Isolatie laten plaatsen tegen de buitenzijde van de buitenmuren levert de hoogste energie- en geldbesparing op. Hierdoor betaalt de investering in gevelisolatie zichzelf na verloop van tijd terug. Zeker als u ook gebruik kunt maken van overheidssubsidie. Verder zorgt buitengevelisolatie voor waardestijging van uw onroerend goed en voorkomt het temperatuurschommelingen in het metselwerk en beschermt het de gevel tegen vocht. 

Buitengevelisolatie is een gevelbekleding waarbij aan de buitenzijde van de gevel isolatieplaten worden aangebracht. Vervolgens wordt het isolatiemateriaal afgewerkt met verschillende lagen sierpleister of een andere type bekleding, zoals steenstrips. Hierdoor krijgt een gebouw gelijk een nieuw en fraai uiterlijk. Gevelisolatie brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee:

Een lagere energierekening vanaf de eerste dag
Energieprestaties zijn vandaag de dag steeds belangrijker bij het verkopen van een woning of ander gebouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verplichte energielabel op alle Nederlandse koopwoningen. Isolatie kan hierbij een aanzienlijke verbetering van de energieprestaties opleveren. Zo kunt u met gevelisolatie op een bestaande woning een flinke besparing op de energiekosten realiseren!

Een behaaglijk binnenklimaat
Maar ook binnen uw gebouw levert gevelisolatie snel resultaat op. Doordat de binnenzijde van de buitenmuren een constante temperatuur houdt, zal een gebouw in de zomer koel blijven en in de winter met minimale energie te verwarmen zijn. 

Een hogere verkoopwaarde, zelfs op lange termijn
Een woning met goede energieprestaties ligt beter in de markt. Zo levert een investering in thermische gevelisolatie nóg een keer voordeel op als u ooit beslist uw woning te verkopen of te verhuren.

Een bijdrage aan een beter klimaat
Woningen met ongeïsoleerde gevels moeten meer stoken om op temperatuur te blijven dan woningen met gevelisolatie aan de buitenzijde. Dit heeft als gevolg dat het gasverbruik hoger is, wat leidt tot meer CO2-uitstoot. En dús meer versterking van het broeikaseffect en klimaatverandering. Met isolatiemateriaal tegen de buitengevel kan het jaarlijkse gasverbruik ruim 9 kubieke meter per vierkante meter geïsoleerde gevel dalen!

Lees meer over de voordelen van gevelisolatie in onze brochures of ga naar de website van Platform Gevelisolatie.