Transformatie kantoorpand naar 94 appartementen

De transformatie van het kantoorpand ‘Lenteleven’ aan de Utrechtseweg 62 te Zeist is recentelijk afgerond. Het object met  circa 6.298 m² kantoorruimte verdeeld over de kelder, begane grond en drie bovengelegen verdiepingen is verbouwd tot 47 middeldure appartementen en 47 appartementen met een lagere huur.

In 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in principe mee te werken aan dit plan, omdat het past binnen de opgave tot versnelde huisvesting. Het plan heeft een maatschappelijke meerwaarde, omdat dit transformatieproject 94 woningen oplevert voor starters en herstarters.

De 94 appartementen zijn onderverdeeld in de volgende typen :

  • 83 loftappartementen,
  • 9 maisonettes, en
  • 2 penthouses.

Naast een ingrijpende verandering aan de binnenzijde, kreeg ook de buitenzijde van het kantoorpand een ware metamorfose. Het verouderde pand werd aan de buitenzijde voorzien van EPS isolatieplaten, met daaroverheen een mortelweefsellaag. Vervolgens werd de gevel afgewerkt met minerale steenstrips in een donkere eigentijdse look, die tailormade voor de aannemer Bijsterbouw werden geproduceerd.